Orbán Péter vagyok, fotográfus és a balatoni táj szerelmese. A Balatonnál nőttem fel és jelenleg is itt élek, a legkisebb part menti településen Balatonrendesen.
Rengeteg olyan élményben volt részem ami számomra meghatározó és a Balatonhoz köthető. Amikor csak tehetem a környéket járom gyalogosan, kerékpárral és autóval egyaránt, hogy különleges pillanatokat örökíthessek meg. Hiszen a Balatonnál szinte nincs is olyan pillanat ami ne lenne különleges.
2008-ban kezdtem el komolyabban és tudatosan kezelni a fényképezőgépemet, de csak 2015-ben jutottam arra az elhatározásra, hogy hivatalosan is szeretnék ezzel foglalkozni. Így váltam fotográfussá és bővítettem tevékenységemet az esküvők-, rendezvények-, külső- és belső terek fotózásával.
Sikeres és aktív résztvevője vagyok hazai, és külföldi fotópályázatoknak. Az itt elért sikerekről az Elismerések menüpont alatt olvashatsz bővebben. Fotóim több alkalommal jelentek meg online és nyomtatott médiumokban egyaránt, többek között az egyik legnagyobb példányszámban eladott angol fotós magazinban, a PhotoPlus-ban, a National Geographic magyarországi számában, a Varázslatos Magyarország könyvben és a Turista Magazinban is. Ezen kívül találkozhatsz még a képeimmel könyvborítókon, magazinokban és különböző reklámkampányokban.
A munkáimmal szeretnék elkápráztatni, elégedettséget-, illetve mosolyt csalni minden megrendelőm arcára, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy csak azután válassz engem, ha a portfóliómat megtekintetted és az ott látottak elnyerték a tetszésedet! Ha ez így van, nincs más hátra, mint felvenned velem a Kapcsolatot!